Har en längre tid tänkt åka till bohuslän för lite havsfiske. Denna helgen såg vädret ut att bli ok och vi var även lite extra lediga och fick därför en långhelg.

Vi började med att åka till Uddevalla för en dags fiske. Där hittade vi ett kanon ställe som tyvärr vid detta tillfället hade ganska stort fredningsområde. Men hit kommer vi komma tillbaka vid annat tillfälle. Vi provade dock fisket där det var tillåtet, främst efter makrill men det va inget som ville nappa där. Vi visste att vi var ute i elfte timmen gällande makrillfisket men ville ändå försöka få med några hem till röken.

När vi väl gav upp fisket i Uddevalla gav vi oss mot lysekils trakterna. Här skulle det blir två dagars fiske. För min del ville jag främst fånga blågylta samt större berggylta här.

Efter en hel del justeringar på tacklet för att minska antalet bottennapp så landar jag kanske snabbt min första blågylta. Dock en liten som inte ens hunnit bli blå ännu. Det är ganska blåsigt och trögt fiske. Vi fångar en hel del fisk av olika arter men inga bjässar. Dock får jag upp en lite snyggare blågylta samt ett par fina makrillar innan det börjar mörkna.

Dag två hittar vi fisken lite bättre och framförallt bergyltorna. Karin drar på en ordentligt stark fisk som vi tillslut väger till dryga 1.1 kg. Vi landar mängder med bergyltorna under dagen och min största bli runt 900 Gr. 

Även ett par makrillar till håller bra storlek medans några mindre får simma tillbaka. Nu har man så man kan röka en laddning till.

Sammanfattat får Karin två nya arter: berggylta och gråsej. Samt höjer rekordet på makrill en bit.

Själv får jag en ny art: blågylta och höjer rekorden på berggylta och skärsnultra.

Hit kommer vi åka fler gånger i framtiden.  Ännu finns det nya arter och större fiskar att fånga. 

Tagged with:
 

One Response to Flera nya arter och pb.

  1. Thomas skriver:

    Härligt höstfiske med nya firrar. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.