Semestern är i full gång och det har hittils blivit lite fiske. Dock inte så mycket som hoppats, men än så finns tid.

Vi har igen varit nere i Rögle. Men även denna gången höll sig braxarna borta från våra krokar. Vi fiskade inte på nätterna utan morgon och kväll så kanske är det därför vi inte lyckas. Eller för mycket eller för lite mäsk… Något fel gör vi iaf.

Karin lyckades däremot ta sin första Karp. På ytfiske dessutom. Riktigt kul och bra fajt med en fisk på strax under 5 kilo.

Efter det åkte vi vidare i Skåne för att semestra längst Österlen. Visst kom spöna fram ibland och i bla en småbåtshamn i Tosteberga fick vi riktigt grova mörtar samt att vi plockade varsin ny art. Nämligen storspigg.

Vi hade även vägarna förbi Svängsta och besökte Abu Garcia.

Utanför Mönsterås hittade vi en liten hamn. Här fick vi kanonfiske efter sarv. Sarv efter sarv var över våra nuvarande rekord. Och vi höjde säkert våra pb 4-5 gånger var innan vi tillslut hamnade på 620 gr för Karin och 445 gr för mig. Riktigt fina fiskar med en otrolig gulddräkt. Som om inte detta var nog drog Karin även till med ett nytt rekord på abborre som suddade ut hennes dryga månaden gamla pb. Denna vägde in på 900 gr.

Alla dessa fiskar fångades på extremt lätt utrustning och flötmete vilket gjorde det till riktigt roliga fajten. Sikten var otroligt bra i vattnet vilket gjorde det ännu roligare. Flera gånger kom en gädda och försökte knycka sarvarna framför nästan på oss. Och ibland lyckades han.

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.