I lördags hade Karin jobbat hela dagen och ville därefter fiska lite. Jag var inte sen att haka på. Karin fick bestämma var och hur. Hon valde då klubbsjön och mete efter abborre.

Tanken var att flötmeta med varsitt mörtagnat spö. Men då var vi först tvugna att skaffa just mört till agn. Till att börja med är det rätt trögt. Molnen ligger över sjön och det är förtillfället rätt kallt i vinden. Lite senare spricker det dock upp och solen tittar igenom. Då börjar det även nappa på småmetena. Vi får en del småmört i lagom storlek och allt eftersom åker även de större spöna i agnade.

Det dröjer en stund innan något har fattat tycke för Karins mörtagnade krok. Ser direkt på hur flötet beter sig att det är en abborre. Ganska snart står Karins där med nytt personbästa på 830 gr och 43 cm.

På med ny mört och i igen. Finns det en så brukar det finnas fler i närheten. Och mycket riktigt bara 10 minuter senare dyker flötet återigen. Övertygad om att det är abborre då den följer med snällt in. Men sen vaknar den till liv och vägrar visa sig i ytan. Först då förstår vi att det är en gädda och inte en borre. Efter ett par ordentliga utspel och bra fajt landar vi en 88 cm gädda.

Kul fiske. Men efter detta blev det lugnt och det var dags att åka hem.

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.