Iochmed att dagarna blivit längre för varje dag som går och att solen tittat fram lite då och då så har det stundtals sugit rejält i fisketarmen. Besöket på sportfiskemässan häromveckan hjälpte inte heller direkt. Där jag för övrigt kom på en topp placering i Tranås energis tävling. Ett års prenumeration på fiskejournalen går alltid åt :)

När vi inför denna helgen nu såg att vädret skulle vara kanon beslöt vi oss för att på söndagen testade efter Färna.

Mycket riktigt var solen frame och stundtals när det inte blåste så blev det riktigt varmt och skönt.

På första fiskeplatsen testar vi först ifall några fiskar vill gå upp till ytan och ta på bröd. Men då inte så var fallet fick vi testa bottenmete. Karin är snabbare i vattnet och jag hinner inte ens kasta ut första gången innan hon står med en bra fisk i andra ändan av linan. Tillslut håvar jag en 1.92 kg tung färna och Karin har därmed höjt sitt rekord från föregående års försök ordentligt.

Det började ju riktigt bra men det dröjer ändå säkert en timma till innan nästa fisk skulle fastna på kroken. Denna gången på min. Strax över kilot och nu hade även jag höjt mitt pb.

Vi har lite små ryckningar i linan men ingen mer fisk som vill fastna så efter någon timma åker vi till en annan plats för att testa. Dock visar det sig vara riktigt dött där, och bara ett par mörtar kommer upp. Så efter en bra stunds försök ger vi upp platsen och åker tillbaka till första igen som ändå kändes hett och hoppades att det skulle vaknar till lite mer där. 

Så var tyvärr inte fallet och vi ger tillslut upp med varsitt nytt pb.

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.