I fredags efter lunch åkte vi återigen mot gullmarn, denna gången till skredsvik till att börja med.
Väderprognosen för helgen utlovade blåst, blåst och ännu mera blåst. På grund av detta så hade vi inte jätte stora förhoppningar på att få till jätte mycket fiske. Men hittade vi någon bra plats i lä så skulle vi givetvis fiska.

Just i skredsvik hade vi siktat in oss på en vik som borde ge lite skydd. Mycket riktigt var det så samtidigt som att fredag skulle vara den bättre dagen, vädermässigt. Efter en stunds fiskande får jag på en fisk som när jag får den nära ytan tar för givet är min första rödspätta.
Strax därpå får jag återigen en fisk jag inte tidigare fått. Nämligen en sandskädda. Efter detta tilltar vinden ordentligt på platsen vi befinner oss och då vi bara fått några skrubbskäddor och små gräs-och sten-snultor så bestämmer vi oss för att flytta oss lite.


På den nya platsen blev det mest små torsk och de sedvanliga snultrorna. Dessa får avsluta fredagens fiske och vi beger oss till våran övernattningsplats. På kvällen när vi sitter och kollar på fiskbilderna och använde fisknyckeln och Google till hjälp så blir vi dock mer osäkra på om det verkligen var en rödspätta jag fick.
Jag ställer då frågan på fiskesnack forumet och bara inväntar svar från alla kunniga där. Dock verkar det vara delade meningar. Allt från rödspätta och hybrid till skrubbskädda.

Avgör själva, jag har svårt för det iom att den fick simma tillbaka och jag har bara några enstaka kort att tillgå.

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.