Har länge velat åka till Gullmarsfjorden för att fiska. Kan inte räkna alla gånger jag läst om fisket där och blivit mer och mer sugen på att prova. Artrikare fiskevatten i Sverige får man leta efter.

Vi bestämde oss för att inte fiska på fredagen då vi kunde åka först efter jobbet. Så bestämde oss därför att åka till Henåns hamn och ställplatsen där för övernattning. En otroligt bra ställplats med otroligt fint servicehus förövrigt.

Vi hade inte direkt bestämt några fiskeplatser på förhand även om jag hade tittat lite på eniro. Så på lördagen efter lite fiske i hamnen som gav mest svart smörtbult och någon enstaka öring begav vi oss mot gullmarsfjorden. Första anhalten blev stredsvik. Vi valde bara en av alla bryggorna i viken. Där fick vi ett par skrubbskädda men framförallt mänger med småöring. De var runt 20-25 cm allihop och på den korta stunden vi var där hade vi kontakt med kanske 20 stycken. Allt som oftast högg de även på linan i ytan till bottenmetet.

Vi begav oss sedan vidare för att hitta någon annan plats men tyvärr är väldigt många vägar märkta med ”privat väg” och ”motortrafik förbjudet för obehöriga”. Detta ställde verkligen till det för oss då vi letade fiskeplats.
Tillsist valde vi då att åka till Fiskebäckskil, där hittade vi en plats på en brygga vid färjan som går över till lysekil. Karin hade ett par envetna följare med in när hon kastade flera gånger men vad hon än gjorde så ville de inte hugga ordentligt.

Där blev inte bättre förutom lite små arter på micromete, bla en liten liten torsk.

Vi for tillbaka till Henån för övernattning. Väl där testade vi fisket en liten stund och Karin får sin första Lyrtorsk/Bleka.

På söndagen var det dags för hemfärd. Vi stannade dock till vid tjörnbrorna för lite mera fiske som bla resulterade i Karins första Stensnultra.

Nästa gång ska vi se om man inte kan letat upp några bra platser i förhand hemifrån.

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.