Både jag och Karin var lediga från jobbet i helgen så vi passade på att åka iväg med husbilen. Vi valde att åka till osby då det är rimligt avstånd hemifrån för två nätter och när vi inte kunde åka innan efter jobbet på fredagen.

Vi var på plats och fått i krokarna i vattnet vid halv 7 tiden. Kvällen resulterade i ett par braxar som bäst på runt halv kilot.

Vi trodde inte att fisket skulle vara något vidare mitt på dagen i densommarvärmen så vi for till markaryd för att besöka deras marknad.

På eftermiddagen var vi återigen på plats vid vattenbrynet, det var fortfarande väldigt varmt ute och det nappade knappt alls.

Framåt kvällen började dock fiskarna vakna till liv igen. Dock blev vi tvungna avbryta fisket.

Vi hade reagerat på att det inte så långt ifrån oss hade ståt ett par och grillad och fixat sen någon timma tillbaka. Inget konstigt alls med det då det var en fin kväll och mycket folk i rörelse. Dock blev vi ordentligt överraskade när de kom fram till oss mitt i fisket och bjöd in oss att äta tillsammans med de.

Det var på väldigt få svenska ord de gjorde detta förståeligt för oss så vi ville inte vara otacksam och tacka nej.

Så vi vevade upp våra spön och satte oss till bords och blev bjudna på en buffé av grejer.

Så vi avnjöt en jätte god middag tillsammans även om det inte var många ord vi lyckades förstå av varandra. De hade bara gått på SFI i en vecka och svenska var förståeligt inte vidare bra. De hade kommit till Sverige får två årsedan från Syrien förstod vi. Hur som helst så tackade vi för middagen och återgick så småningom till fisket.

Fisket var inget vidare och vi fick brax blandat med björknor. Största braxen tyngde nästan ner vågen till 700 gr bara.

Men det var ändå en fantastisk helg med otroligt väder och ett oväntat inbjudande.

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.