Efter vittsjö for vi mot osby och osbysjön. Vi fick tips på en plats av en smålänning vi träffade i vittsjö förra veckan. Så vi bestämde oss för att testa denna platsen.

Vi satte oss på plats rätt tidigt så vi hade inga stora förväntningar till att börja med. Men till vår förvåning så nappade det bättre än väntat och vi landade både mört och småbraxar. Lägre fram mot kvällen var fisket fantastiskt. Vi hade napp på i princip varje utkast, även om de var kräsna och oftast bara nappade en gång. Så det blev många kast och mycket mäsk i vattnet.

Vi hade på flera fiskar av större storlek, de flesta braxar men även någon som vi misstänkt vara karp. Tyvärr tappade vi oerhört många på vägen in mot land då alla var tvugna att passera en grundare passage mot oss. Och just där slet sig många av de större.

De var kräsna på betet och det va större delen av kvällen mask som gällde. Majs ratade oftast. Något som överraskade mig var när Karin testade med kikärta och dels fick fisk men framförallt att kikärtorna satt bra på kroken, tillochmed efter flera napp. Så vi körde mer och mer med kikärta och fick både brax och mört på detta.

Senare framåtkvällen kom björknorna i på platsen och tog omgående på mask. Jag höjde mitt rekord två gånger under kvällen. Rekorden är numer på 250gr.

Även andra kvällen bestämmer vi oss för att sätta oss på samma plats. Fisket är dock inte alls av samma dignitet. Även om det stundtals är riktigt bra. Men det dör ut mycket tidigare än kvällen innan. Vi mäskade troligtvis för lite och lyckades inte hålla kvar fisken på platsen på samma sätt som kvällen innan.

Vi fick under de två dagarna mängder med rejäla mörtar, björknor och braxar i varierande storlekar.

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.