Jag har i flera år velat fånga min första sutare, men det är väl först de senaste åren som jag verkligen försökt. Många olika sjöar har testas och många timmar har spenderats vid dessa. Jag har vid något enstaka tillfälle haft fisk på kroken, men aldrig med hela vägen in till land. Det har helt enkelt inte funkat för mig.

Så i fredagskväll drog vi iväg för att slömeta lite abborre, Jims äldsta dotter var med och skulle få fiska för första gången. Så fokus var på att hon skulle få sin första fisk.

Vi besökte klubbsjön någon timma, men fiskarna var inte där, så jag föreslog en flytt till en närliggande sjö där det brukar nappa bra på sarv och mört. Och mycket riktigt dröjde det inte länge innan vi alla hade fått ett par fiskar.

Jag bestämmer mig för att byta plats till ett ställe där jag vet har fångats sutare på tidigare. Jag drar på en av de större maskarna i burken och höjer upp flötet så att kroken mer eller mindre ligger på botten. Kastar ut riktigt nära land bland massa bråte i vattnet. Sen tar det inte 10 sekunder innan jag har en sutare på kroken. Den ger mig bra motstånd på ul spöt och jag måste pressa hårt för att inte gå fast. Men strax därpå är det ett faktum, att jag äntligen fått min första sutare.

Riktigt roligt och nu vill man bara ha fler.

image

1.21 kg, 43 cm

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.