Har haft en gammal plastbåt i många många år, det va faktiskt första båten jag köpte. Var väl i 18 års åldern så den har varit med om många fina fångster och minnen. Den har legat vid flertalet sjöar i närområdet under åren och många gånger nästan legat mer under vattenytan än på. Insåg för ett år sedan att den läkte in vatten i alla 3 flytelement i den och att den därför vägde otroligt mycket. Bestämde mig då för att ta tag i detta och plocka bort flytelementen. Det visade sig då allt skum i dessa var genomblöta. Jag lyfte ut över 150 kg skum samt öste ur vatten eftersom. Nu när den är iordninggjord väger inte båten mer än kanske 50-60 kg och man lyfter den lätt på två personer.

image

image

image

image

Den blev inte den snyggaste, men det var aldrig meningen heller, utan väl fungerande är det viktigaste. Det var detta eller att slänga den. En perfekt båt att slänga upp på kärran blev det och man kan utan bekymmer sjösätta den i alla sjöar även om man måste bära den en bit. Perfekt nu när min stora båt är till salu.

Passade samtidigt på att montera dyvikor, ekolod, spöhållare, transporthållare samt två avtagbara stolar.

image

Så häromdagen var det äntligen dags att testa den. Allt funkade perfekt. Men dessvärre blev det ingen gädda på första turen så den får komma en annan gång.

image

Tagged with:
 

2 Responses to Båtpremiär med nya båten

 1. Lemuras skriver:

  Vad snygg båten blev. Var har du hittat stolsätet till båten?
  /Thomas

  • Bellmyr skriver:

   Tackar. Inte min snyggaste båt renovering men den ska nog duga landa fisk i.

   Stolarna och snurrplattorna är köpta på biltema. Fick dock special bygga ett fäste för att snabbt och enkelt kunna ta bort och sätta dit stolarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.