Har länge tänkt mig rensa lite i ån hemma. När jag vadade där för något år sedan såg jag allt från tegel, eternit, tegel, keramik till en toasits. Alltså i stort behov av att städas. Detta är troligtvis synder från gamla tider även om många boenden vid ån än idag inte heller sköter sig exemplariskt. Jag har sedan länge sett till att marken vid min tomt är fri från skräp. Allt från ovan nämda saker till batterier och glasflaskor.

Häromdagen drog jag iaf på mig stövlarna för att gå i å-kanten. Jag stod på samma ställe i 15 minuter och plockade runtomkring mig. Betong, glasflaskor, armeringsjärn var bara några av sakerna jag tog upp.

Jag har mycket mer att ”städa upp” men nästa gång får jag dra på vadarna och vänta på lägre vatten.

Jag har lämnat in en begäran till länsstyrelsen att det behöver röjas i ån, men det kommer ju inte ske, det förstår vi ju alla. Även Varbergs kommun vet om bekymret.

Någon som vill hjälpa till att röja en dag i sommar så går det bra att ”anmäla” sig till mig :)

image

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.