Som jag nämde sist så har jag och Karin varit på Fuerteventura på en veckas semester.

Som vanligt så får ett teleskopspö följa med i packningen tillsammans med lite andra blandade fiskeprylar. Vi åker inte på semestern för att fiska, men samtidigt är det kul om det går att klämma in lite fiske när man ändå är utomlands.

Vi bodde i Costa Calma på östsidan av ön men en av dagarna tog vi oss till Morro Jable där jag visste att det fanns en hamn så givetvis var spöt nerpackat i en ryggsäck. Men som så ofta utomlands så är det fiskeförbud i hamnarna. Dock gick vi runt där en stund och spanade på fiskarna i vattnet, där var säkert tusen multar, men även en hel del andra fiskar.  Men så plötsligt när vi står och kolla på hur multarna blir matade av en turist så ser jag till höger om mig en stor skugga i vattnet. Det tar några sekunder innan jag hinner reagera på vad det faktiskt är. Nämligen en rocka. Den svävar fram precis nedanför våra fötter en bra stund och till slut går den upp och nuddar nästan vattenytan innan den fortsätter längre ut i hamnen igen. En fantastiskt upplevelse, vi har tidigare sett rockor när vi snorklat men ingen i denna storleken, vi uppskattade längden till runt 2 meter.

_DSC9140

_DSC9143

_DSC9150

En annan dag när vi skulle ner till stranden hade jag bara tagit med mig spolen till rullen och lite små tillbehör, samt tagit lite gott från frukostbuffén på hotellet. När jag spanade in tidvattenpölarna vid stranden så såg jag en del små fiskar, som jag lyckades få ganska omgående på en liten bit korv. Skulle tro att dessa var någon typ av smörbult, men exakt vilken har jag inte lyckats lista ut ännu.

P2120010

I övrigt blev det bara lite mer fiske sista dagen när jag testade lite spinnfiske vid lite klippor. Detta resulterade i 2 fiskar som bjöd på bra fight på mitt lätta utrustning bland stenarna och de stora vågorna. Även här har jag inte hunnit artbestämma ännu, men det är säkert en bass av någon slag och den andra kanske någon typ av öring. Kommentera gärna om du vet.

unknown 200gr-29cm

P2140048

P2140052     P2140040

För övrigt så börjar jag få upp mer och mer på hemsida efter hacker-attacken igen. Bla så är rekordfiskarna uppe.

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.