Nyligen hemkommen från en veckas semester på vackra kreta. Redan på förhand hade jag kollar upp lite möjligheter för att fiska. Framförallt för att se om man ens får fiska som turist. Ett par veckor innan avresa tog jag kontakt med grekiska ambassaden där jag fick tillsvar att det var ok, förutom i hamnar och på stränder. Så givetvis skulle man då försöka få någon ny art i värmen.

Dag två utforsakade vi kustremsan i hotellets närhet efter potentiella fiskeplatser, det som på förhand såg bra ut från googlemaps hemifrån visade sig vara extremt höga och branta klippor som var mindre lämpligare.

Vi testade några ställen som tyvärr inte gick jätte bra. Provade med bla bottenmete och jigg men tyvärr fastnade man väldigt ofta i botten.

Bestämde därför att vada runt bland klipporna och kikfiska lite, insåg ganska snabbt att jag inte hade utrustning för detta. Hade inga tillräckligt små krokar (eller fiskarna kanske var för små helt enkelt), skulle även önskat jag hade ett längre pimpelspö och kanske någon liten mormyrska med mig.

Mot slutet på semester veckan hade jag bara lyckats lura upp en art, en madeira rockfish inne i Chania.

Vi bestämde oss då för att prova frilina medans vi snorkla. Direkt när man placerade kroken framför någon fisk så var de direkt på den. Efter en stunds fiskande insåg jag att de större fiskarna skyggade för oss och man kunde inre placera sig så att man kunde fiska på de. Gick därför ner i krokstorlek till det minsta jag hade med mig storlek 16.

Detta gav snabbt resultat och på ett par timmar har jag fått 5 nya arter till.

Nu återstår bara att artbestämma de. 3 stycken har jag lyckats med men 3 kvarstår.

image

image

image

image

image

image

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.