I helgen var det då återigen dax för våran årliga fiskeweekend, i år lyckades vi komma iväg lite tidigare på året än sist. Vi valde denna gången återigen Färgensjöarna i Hylte.

Direkt på plats vid stugan så pratade vi med stug grannen som fiskat en hel del där i år. Han berättade att fisket i stora färgen varit riktigt dåligt. Främst pga storleken på gösarna, de allra flesta var extremt små och i väldigt dålig kondition.

Vi fick detta bekräftat när vi fått de första gösarna, de var otroligt små och jämn tjocka.

Så redan kvällen dag två bestämde vi oss för att lägga fisket i mellan färgen istället, mycket pga ordentlig blåst och vi räknade med att blåste skulle komma åt sämre i den andra sjön. Mycket riktigt så blåste det nästan inget, det va som natt och dag. Direkt drar Larsson på en gös på drygt 2.4kg. Den blev störst den kvällen bland de få huggen vi hade.

Dagen efter blåste det om möjligt ännu mera. Vi valde då att lägga tid på att fiska agn och satsa på flötestrolling i mellansjön från sen eftermiddag till sen kväll. Detta skulle visa sig vara betydligt lyckat. Vi landar ca 10 gösar under kvällen med ett snitt på ca 2 kg. Däröver bommar vi ytterliggare några.

Sista dagen blir det bara några få timmars vertikalande utan resultat innan det är dags att städa ut stugan och ge sig hemmåt…

image

image
Larsson ska poserar precis när det hugger på paravanspöt :)

image

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.