Sommaren 2012 var det som Svevia som ansvarig entreprenör klippte vägkanterna i Rolfstorp, och då klippte betydligt mer än vad man fick längst de 300 meter som går längsmed horsabäcken. Man tog då bort i princip alla alar som växte mellan vägen och ån, dessa var dock skyddade genom ett beslut av länsstyrelsen, vilket för övrigt är väl uppskyltat på platsen. Ett år senare hade jag tillslut lyckats få de att ta på sig ansvaret och de planterade då 100 nya alar runt midsommar 2013.

Där kunde historien slutat igentligen om det inte hade varit för att de förra veckan återigen klippte vägkanterna…

Jag var på platsen igår för att dokumentera och framför allt räkna lite. Ungefär en tredje del av alarna som planterades strök med vid detta tillfället. Trots att de lovade mig 2013 att detta inte ska hända igen så har det nu tyvärr skett. Det finns tillochmed ett beslut hos Svevia att där inte ska klippas maskinellt utan för hand just för att förhindra detta. Det hjälpte tyvärr inte denna gången.

Så det va bara att börja gräva i inkorgen för att försöka hitta något namn sen sist för att ta tag i detta igen. Som tur hade jag ett mail kvar med ett namn och telefon. Så efter kontakt med ansvarig på trafikverket kunde jag direkt komma i kontakt med ansvarig på Svevia och därefter ytterliggare en underentreprenör. Alla tre jag pratat med visste direkt vilken sträcka det gällde samt blev otroligt arga och besvikna för det inträffade.

Det va igentligen inget snack om att det ska åtgärdas. Frågan är bara hur man kompenserar det inträffade, jag föreslog direkt att man planterar de 30 man förstörde samt 20 stycken extra. Den siffran motsvarar ungefär det antalet som inte överlevde planteringen för två år sedan.

Detta va inget man var direkt jätte förtjust i, men man lovade återkomma med besked till mig. De nya träden ska vara på plats inom 3 veckor.

Så fortsättningen följer…

image

image

image

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.