Efter att ha vaknat upp på lördagsmorgon med fredagens ösfiske färskt i minnet så blev man ju givetvis sugen på mer fiske och ikväll skulle det bli karpfiske.

Igentligen skulle vi tagit oss en svängom efter färna på dagen men det regnade otroligt mycket så det va bara att glömma.

På eftermiddagen gör vi oss klara och packar bilen full med alla grejerna vi behöver för en natts fiske.

Väl på plats så spanar vi in omgivningarna innan vi börjar rigg iordning prylarna och ror ut våra agnade krokar.

image

Sen avnjuter vi en riktigt god måltid tillsammans men en fiskegrogg. När man tillslut kryper ner i sovsäcken så har jag en riktigt bra känsla. Jag trodde verkligen på mina valda beten och hade stora förhoppningar om mina betesplatser.

Få falsklarm genom natten gör att jag får sova bättre än jag kunde tro, men betydligt mer än jag hade önskat :)

Klocka 8 på morgonen väcks vi då äntligen av ett pip som efter en sekund eller två blev desto fler och aggressivare. Det var Larssons recever och han va snabbt på plats vid spöt och konstaterade fast fisk. Hon gick mest och surade och gjorde inga direkta utfall. Väl i håven kunde vi se en stor och vacker karp som hade gjort mig överlycklig. För Larssons del var det hans näst största om jag minns rätt. Hon vägde in på 9.89 kg.

image

Sen lite frukost medans jag hoppades på att det skulle dra iväg på mina grejer, vilket det tyvärr aldrig gjorde och vi plockade ihop framåt lunch.

Detta var mitt första karp fiske så även om jag inte fick någon fisk så var det ändå kul att se hur det gick till.

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.