Grimsjön fiskade jag mycket i som barn och det var troligtvis där jag gjorde min fiskepremiär en gång i tiden. Vi hade nämligen en granne på gatan som hade båt där, och jag och pappa var ofta med och fiskade. Men sen blev sjön bortglömd av mig på något sätt, endast lite landfiske på somrarna de senaste åren har det blivit. Så det var riktigt kul när vi bestämde oss i fredagskväll att vi skulle testa den på lördagen. Jim fixade i ordning båten och var hos mig strax efter åtta. Men då himlen plötsligt öppnade sig och det började åska och blixtra så valde vi att avvakta lite för att se vart det skulle bära hän. Vädret klarnade som tur var upp då vi både var riktigt sugna på lite flötestrolling. Vi var snabbt på plats vid iläggningen och så långt gick allt bra, tills dess att Jim skulle köra upp trailerna och parkera. Då inser vi att vi kört fast. Så efter en 30 minuters lirkande och trixande med bla spännband får vi tillslut upp bilen och trailern.

Skönt att äntligen vara i vattnet med grejerna, fisket börjar dock riktigt trögt och det är först efter en timma som första hugget kommer, sen avlöser de varande med jämt tempo. Rätt snart börjar vi inse vart det är het och vi får flera gånger hugg väldigt tätt inpå varandra. Även om de flesta är små så är det bra drag i dom, förutom en som jag fick som bara kändes som en trägren, det var först vid båten som jag ens insåg att det vara en fisk. Vi toppar dagen med en fisk på drygt 3.4 kg. Riktigt roligt fiske hade vi även om det var svin kallt i blåsten. Är redan sugen på att testa sjön mer. Vem vet, det kanske blir en gång till innan isen lägger sig.

image

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.