Efter det extremt dåliga fisket vi hade i fegen härom helgen så var vi extremt sugna på att komma ut igen och få lite revansch.

Vi hade därför bokat in lördagen som var, för ett ordentligt flötestrolling pass i Säm. Larsson var inbokad för att komma ”hem” över helgen.

Parkeringen och ”iläggningsrampen” vid sjön är som jag nämnt tidigare rent ut sagt katastrof.  Vi valde därför köra över åkern och istället sjösätta på stranden. Vilket troligtvis gav oss mindre bekymmer vid upptagning än på det andra alternativet.

Båten var i vattnet och spöna redo strax efter 7 tiden. Men det skulle dröja över en timme innan första hugget kom. Det var på mitt spö och omgående kände jag att det var en bättre fisk. Hon stretade emot bra och gjorde flera kraftiga rusningar så fort hon närmade sig båten. Detta var nog den starkaste gäddan jag dragit på mina karpspön som flera gånger börjde sig i en djup U form när hon simmade in under båten. Riktigt skön känsla och efter en stund kunde vi håva en vacker höstgädda på 98 cm som vi senare vägde in på 5,05 kg. En bra början på dagen och man blev bara ännu mer taggad.

image

Vi fortsatte flötestrolla framåt lunchtid, då vi tvingades avbryta och istället gå över till traditionel trolling istället. Betesfisken var slut. Vi kunde då konstatera att vi hade haft drygt 10 gäddor i båten och säkert likamånga till som vi missat. Dessvärre var ingen av dessa fångade i samma kalibrer som första gäddan.

Vanliga trollingen funkade även den bra även om man märkte att det inte var lika många hugg. Ett par mindre upp även på eftermiddagen innan vi ger oss för dagen.

Det tidiga mörkret på kvällarna gör tyvärr att man inte hinner med något fiske på vardagarna längre, så nu längar man bara tills det blir helg och jag måste verkligen ut och fiska då igen. Primetime för gädda just nu….

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.