Länge sedan man lämnade något av tryck här nu. Tror knappt att jag har fiskat så lite som jag gjort i år hittills sen jag började fiska för många många år sedan.

Exempelvis så fiskade jag varje dag på semestern förra året medans i år så gick mycket av semestern till annat. Hus och trädgård har tagit nästan all ledig tid i år. Vi har bla byggt ett stort trädäck som tagit mycket tid, vi har även börjat planera om i princip hela trädgården och detta är ett arbete som kommer fortsätta även i höst. Därför kan även kommande tiden bli fiskfattig.

Däremot så finns det en inplanerad fiskeweekend med grabbarna. Vi brukar ju alltid komma i väg två gången om året. En gång runt maj och en i augusti. Men vi har inte lyckas fastställa ett datum då alla kunnat därför har det blivit framflyttat så långt som till slutet på oktober i år. Detta ser vi hur som helst mycket fram emot.

Som rubriken avslöjade så har vi varit en vecka på semester i Kroatien, närmare bestämt Baska Voda på makarska rivieran. Givetvis som alla andra semesterresor var fiskespöt nerpackat. Testade mete lite i en hamn vid något tillfälle men det gav inget, hade hoppats på att se stora stim av storvuxna multar, men så var det tyvärr inte. Provade en sen eftermiddag att snorkelfiska lite då jag tidigare i veckan hade snorklat och sett många fräcka fiskar. Lyckades fånga två stycken olika arter då. Bommade ytterligare några fiskar tyvärr.

Nu hemma så blev jobbet att artbestämma dessa. Med hjälp av fiskesnacks medlemmar och sidan whatsthatfish.com gick detta mycket smidigt. Så smidigt att jag tillochmed fick de okända Mallorca fiskarna sen något år tillbaka identifierade även de, får återkomma angående de i ett senare inlägg.

Skriftabborre

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Salpa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inte annat än att man längtar tillbaka…

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.