Blivit några fiskepass sista veckan, men tyvärr inga direkta fångster att skriva om. Vi har hunnit med bla 2 kvällspass av sutarefiske, men ännu ingen sutare för mig. Förstår inte att det ska vara så satans svårt att få en sutare : ) denna gången hade vi ändå förberett med genom att mäska ett par gånger innan. Men men, en vacker kväll kommer den…

Även lite gäddfiske har hunnits med. I söndags besökte vi en skogsjö i älvsered, här satsade vi på lite popperfiske. Några små gäddor och några lite finare abborrar kom upp, men den absoluta överraskningen var att karin drog på en riktigt fin borre som tyvärr släppte precis vid båtkanten. Denna var inte långt ifrån kilot om inte tillochmed över, det hade varit en riktigt fin popperfisk och en rejäl höjning av PB för henne. Riktigt synd.

Som om inte det var otur nog så missade även jag häromkvällen en riktigt bra fisk. Vi bestämde oss för att besöka Sämsjön för lite slötrolling på kvällen. Inte ett hugg på typ en timma och jag bestämmer mig då för att köra över en del av sjön som inte brukar ge något men som ändå hade det sista av solens strålar denna kvällen. Ganska omgående när vi kom in i solljuset så smäller det till i ett otroligt hugg.

När vi trollar i våran lilla båt med bara varsitt spö så håller vi i det för att direkt kunna kroka med ett snabbt mothugg. Jag har haft många ordentliga hugg genom året, bla där spöt nästan flugit ur händerna. Men det här var något helt annat. Helt klart det värsta jag varit med om. Måste varit som att bli sparkad av en häst :)

Känner direkt att det är en riktigt bra fisk. När man även inte får upp den till ytan den innan den kommer rakt nere från djupet rätt under båten är en bra indikation på detta…

När vi väl ser den så inser vi att det är en riktigt grym gädda, inte jätte lång men ändå en bit över metern men framför allt grov och riktigt bred över ryggen. Tyvärr ser vi samtidigt att den bara sitter i sista kroken på vobblern precis i läppen och samtidigt gör gäddan ett ordentligt krafttag och hoppar en bra bit ovan vattenytan och försvinner sedan ner i djupet igen med min vobblerna liggandes guppande på vattenytan….

Riktigt surt, hade vart en kanon fisk att avslutat semestern med…

Om den inte var över 10 kg så var den åtminstone inte långt därifrån.

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.