Semestern har redan hållit på en vecka men ändå har inget fiske fått plats i kalendern. Mycket tid har hittills gått till att bygga ett altandäck, vilket inte riktigt är klart med alla små detaljer ännu, men ändå tillräckligt klart för att man skall kunna använda det och lägga det på is ett tag och istället fiska.

Så i lördags kväll packade vi lite kvällsmat och åkte till närliggande Grimsjön för lite avslappning och gäddmete. Vid sjön möts vi av ett par som tältade i den fina miljön. Vi valde då att fiske lite längre bort och traskade förbi deras läger. Vi fick ett par mörtar till gäddmetet men några gäddor ville inte synas till. Efter någon timma märkte vi att de plockade ihop på tältplatsen och begav sig därifrån. Vi beslöt då för att förflytta oss dit och testa lyckan. På plats möts av en otroligt tråkig syn. Paret hade troligtvis tältat på platsen mer än en natt och när de nu åkte därifrån så beslöt de sig för att lämna allt sitt skärp åt naturen. Där låg bla. 30 talet ölburkar, konservburkar, pizzakartonger, påsar, mat, glasflaskor m.m och mängder med cigarettfimpar överallt. Burkar låg precis överallt tillochmed ner vid sjökanten. Hade det blåst lite mer än vad det gjorde så hade nog större mängden av allt skräp hamnat i vattnet där det redan flöt runt en skräppåse.

Vi slängde hur som helst i våra meten och blev samtidigt mer och mer förbannad på hur folk kan bete sig på detta jävla sättet. Nedskräpning är något som vi har väldigt svårt för att förstå, tror folk helt enkelt att saker försvinner av sig själv eller förväntar de sig att någon ska behöva komma och plocka upp efter de? Hur många vägar i sverige kan man åka på utan att behöva se en McDonalds påse i vägkanten exempelvis?

Ringde efter en stund polisen för att få bekräftat det jag redan egentligen visste. Att endast markägaren kan göra polisanmälan om nedskräpning. Då vi inte visste vem markägaren var och fisket var bedrövligt beslutade vi oss tillslut att städa upp på platsen. Vi tog helt enkelt med oss skräpet hem och lämnade platsen mycket finare än vad den var när vi kom dit.

Lämna alltid fiskeplatsen som den såg ut när du kom dit om inte ännu bättre!

Tagged with:
 

2 Responses to Otroligt nedskräpad fiskeplats av 2 mindre smarta människor

  1. Lemuras skriver:

    Ja, ibland undar man hur folk tänker, om de över huvudtaget tänker.
    Tycker det var bra att du städade upp efter dom lata camparna. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.