Beställde i veckan ett gäng viblure från FKP Gear. Har haft ögonen på de en längre tid då det verkar fångas rätt bra med abborrar på dessa. Men det var först nu som jag verkligen tog mig tid och beställa ett par. Sen de kom i brevlådan har man varit sjukt sugen på att åka och testa de. Så därför tog jag och Karin oss i söndags till en sjö som tidigare levererat hyfsade abborrar för att testa lyckan.

Vi letade efter abborrarna över hela sjön, både djup och grunt utan något vidare resultat. Inte heler på ekolodet såg vi några större stim. Tillslut stannar vi vid en djupkant, Karin kastar in på det grunda och hennes viblure hinner knappt landa i vattnet innan hon fick sin första abborre. En stunds fiske där resulterade i några abborrar, men tyvärr inga monster. När fisket dog av efter en stund så ser jag plötsligt massa ekon tecknas på ekoldskärmen precis under båten. Bestämer mig för att bara släppa ner min viblure mot botten. Hinner inte många meter innan jag bara känner att vikten bara försvinner. Dagens största abborre hade nypt den på vägen ner. Ca 35 cm lång uppskattningvis.

Så ingentligen inget vidare fiske, men man fick stillat sin fiskeabstinens lite i det fina vädret.

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.