Kristi himmelsfärdsdagen eller även kallad första metardagen, är en givet fiskedag i våran almanacka. Vi har en tradition att alltid fiska denna dagen sen många många år tillbaka. Fisket har igenom året varit varierande, men kan minnas tillbaka till 2006 när jag för första gången fick på en abborre på 1280 gr, ett rekord som står sig än idag.

Detta året hade vi lite svårt för att bestämma oss vart vi skulle fiska. Vi bestämde oss tillslut för Iglasjön, en sjö som jag själv inte har jätte stor erfarenhet även om vi fiskade en del där som små. Av fiskekorts försäljaren hör man alltid historier om stora gäddor, fångaster upp mot 14 kg. Extra kul i dag var att Jim hade fixat iordning vårat portabla ekolod, det är lyx att ha ett lowrance hds 5 med sig när man hyr båt. Tyvärr gick det helt nya fästet sönder det första det gjorde (bra kvalite?) men efter lite fixande och trixande löste vi det på bästa möjliga sätt. Hållaren är nu lämnad på svetsning då garantin är jobbig att nyttja då det köptes på fiskemässan :)

Fisket började lite segt men så småningom när man hittade draget för dagen så hög det riktigt ofta. 3 gäddor upp för mig och en för Jim. Själv missade jag säkert5-6 hugg, så gäddorna var riktigt på hugget. Sämre var det däremot med vädret som var riktigt kasst, regn regn och regn hela förmiddagen.

Det är rätt kul å köra runt med ekolod i en sjö där man aldrig tidigare gjort det, man tror att sjöbotten ser ut på ett sätt, vilket många gånger visar sig vara väldigt felaktigt. Av den anledningen så bestämde vi oss att på eftermiddagen dra vidare till Hultasjön å testa där någon timma.

Började med lite trolling vilket endast gav en liten gädda. Vi ändrade därför till mete, vilket inte alls ville sig, förutom ett missat hugg. Det började närma sig dags att ge sig hemåt men vi tänkte att sista stunden testar vi flötestrolling. Vi har endast testat det vid enstaka tillfällen tidigare. På den korta stunden vi körde så fick jim en gädda och en abborre på 580 gr. Så det räddade fisket lite. Flötestrolling är verkligen en metod som jag kommer köra mycket mer av i sommar.

Mer fiske inom kort…

image

image

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.